tiistai 2. joulukuuta 2014

Käytösongelmia

Tekstin kirjoittaminen jatkuu, toki vähän eri aiheesta...

Harri on nyt siitä asti, kun saapui meille asumaan niin tuottanut minulle miettimisen aiheita.
Aloitetaan nyt siitä, että Harri on erittäin haluton leikkimään leluilla ja nirsoilee milloin mitäkin nameja, vaikka mitä on yritetty, kuten nakkeja, juustoa, lihapullia, pinaatti- verilättyjä sekä muita ihan koirille tarkoitettuja nameja. Ajatuksia?

Seuraava asia on sitten tämä karkaaminen... Ensinnäkin olisi ihanaa päästää joskus Harri meidän takapihalle käymään tarpeillaan niin, että minä voisin vain seistä ovella ja odottaa, että Harri tulee heti sen jälkeen takaisin sisään ilman, että minun pitäisi koko ajan pelätä karkaako se.
Sama asia on myös hallilla, kun yritän treenata jotakin niin, että Harri olisi vapaana. Harri on kohtuullisen hyvin kuulolla jos hallilla on VAIN tuttuja koirakoita, mutta jos hallilla on Harrille vieraampia koirakoita niin huomio on jossakin täysin muualla kuin minussa ja yleensä karkaileekin. Koira on kuitenkin melko nopea niin sitä on melkein täysin mahdoton saada kiinni ja niin kuin jo aikaisemmin kirjoitinkin niin korvat ovat silloin totisesti luokossa! Olisiko teillä joitakin mahdollisesti toimivia ideoita tuohon karkailuun? Itse alan olla jo neuvoton... =/

Viimeinen ongelmamme, josta kirjoitan niin on se, kun lähden Harrin kanssa kaduille hihnalenkille niin Harri "räyhää" melkein kaikille vastaantulijoille oli heillä sitten koiria tai ei. Sekä, vaikka Harri on pieni koira niin voimaa siltä löytyy paljon. Ongelma tässä ei ole se, että en jaksaisi pitää Harria, mutta "räyhääminen" ja vetäminen alkaa pikku hiljaa ärsyttämään. Hankin Harrille jo kuonopannankin, joka helpotti kävelyämme huomattavasti, mutta haukkuminen ja yleensäkin turhaan "rähjääminen" jatkui silti. Neuvoja?

Esimerkiksi Harri pystyy vetämään pulkkaa missä pikkulapsi istuu.

3 kommenttia:

  1. Ja tätä koiraa on käytetty pentueen isänä?
    Ota yhteys ongelmakoirankouluttajaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen koittanut koirani kanssa löytää arkitottelevaisuus kurssin tai jonkun vastaavan missä voisin käydä. Kyllä koira varmasti oppisi asiat ja tekisi oikein jos omistaja/opettaja osaisi asiat tehdä oikein. Teen varmasti joitakin asioita väärin. Myönnän sen.

      Poista
  2. Luoksetulon harjoittelu kannattaa aloittaa ulkona ja hallilla niin, että laitat koiran pitkään liinaan. Näin koira ei pääse karkaamaan, mutta voit palkata aina herkulla kun tulee luokse.

    VastaaPoista