tiistai 2. joulukuuta 2014

Katsekontaktiharjoittelua

Kävimme muutama viikko sitten tässä meille tutussa sisähallissa treenamassa. Harrilla on ollut tapana alkaa haukkumaan ja yleensäkin villiintymään ennen kuin me ehdimme edes itse halliin sisälle. Kaverini sitten ajatteli kokeilla eräänlaista keinoa siihen, että haukkuminen loppuisi TAI EDES VÄHENTYISI. Eli kaverini ei avannut Harrille ovea ennen kuin Harri istui hänen eteensä ja katsoi häntä. Ovesta sisään pääsyn jälkeen Harri ei edellenkään saanut haukkua vaan sen täytyi pysyä rauhallisena ja tietenkin hiljaa. Aina jos Harri haukkui niin kaverini palasi sen kanssa takaisin ulos. Tämä toistettiin muutaman kerran ja toimi. Mitä mieltä olette? MIELIPITEITÄ! 

Kun me viimein pääsimme sisään niin menimme kaverini kanssa hallin "takahuoneeseen" tekemään katsekontaktiharjoituksia useilla eri tavoilla.

OHJAAJA ISTUU POLVILTAAN SUURIN PIIRTEIN KOIRAN TASOSSA, JA KOIRA: 

- ISTUU/MAKAA/SEISOO JA KATSOO OHJAAJAA SILMIIN, KUN OHJAAJAN KÄDET OVAT VAIHTELEVASTI SELÄN TAKANA, EDESSÄ, SIVUILLA TAI YLHÄÄLLÄ. 

-  ISTUU/MAKAA/SEISOO JA KATSOO OHJAAJAA SILMIIN OHJAAJAN LIIKKUESSA.

- ISTUU/MAKAA/SEISOO JA KATSOO EDELLEEN OHJAAJAA SILMIIN JONKUN HÄIRIKÖIDESSÄ. 

Harjoituksen haastetta lisättiin koiran kehityksen mukaan. Harri suoriutui tehtävistä loistavasti, jopa hieman yllättäen minut. =) Harri sai kyllä runsaat palkat siitä, että toimi kuin ajatus... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti